Mnogi su čuli da se kava može koristiti u njezi biljaka, ali ne usuđuju se svi isprobati ovu metodu.
Najčešće je zabrinutost povezana s činjenicom da proizvod navodno ima intenzivan učinak na kiselost tla.
Međutim, ovo je pogrešno mišljenje.
Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, znanstveni agronom i krajobrazni dizajner, napominje da je suhi kolač od kave neutralan u svojim pokazateljima.
Kako možete koristiti kavu?
Najjednostavniji način je ravnomjerno rasporediti suhu pogaču u blizini biljaka koje trebamo hraniti.
To pomaže u poboljšanju njihovog zdravlja i stanja.
Bit će vrlo “zahvalan” za tako vrijednu komponentu i kompost: gnojivo će postati još bolje i hranjivije. Također, neki ljetni stanovnici primijetili su da pijenje kave čini vrlo izvrstan sloj malča.
Ipak, važno je osigurati da kolač bude potpuno suh i spreman za slaganje. Ako je tlo mokro, postoji veliki rizik od plijesni.