U većini slučajeva čuli smo da se u zemlji aktivno koriste ljuske luka.
Ali malo ljudi zna za češnjak.
Iako će, prema nizu pokazatelja, kora češnjaka biti još korisnija, kaže Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika.
O kojim aplikacijama vrijedi znati?
Povrće
Prije nego što povrće pošaljete u jamu za sadnju, treba ga na poseban način “začiniti”. Izvrsna opcija bila bi ljuska češnjaka.
Ovo je izvrsna zaštita od mnogih bolesti. Na takvo “iznenađenje” najbolje će reagirati rajčice i slatke paprike.
Bobičasto grmlje
Ako imate ogrozd i ribizle, onda u trenutku kada se jajnik pojavi ispod grmlja, ostavite koru češnjaka. Ovo je izvrsna prevencija bolesti i štetočina.
Krumpir
Prije sadnje krumpira u rupe možete dodati i ljuske češnjaka. To će pomoći uzgoju zdravog krumpira koji neće biti “zanimljiv” štetnicima.
Hraniti
Ljuska češnjaka može biti izvrsno gnojivo za mnoge usjeve. Rajčice, primjerice, postaju veće i slađe. Isto se može reći i za mrkvu.
Ali krastavci mogu produžiti proces plodonošenja.
Ranije smo razgovarali o tome kakav otpad ljetni stanovnici nikako ne bi trebali bacati.