Zagreba Lajfhaki

Kako iskusni ljetni stanovnici liječe ribizle od hrđe: recept za koktel s fermentiranim mlijekom

Čini nam se da se nitko neće raspravljati s činjenicom da su narodni lijekovi za liječenje bolesti koje napadaju biljke najsigurniji, jer ne štete ljudskom zdravlju i okolišu.

Međutim, na našu žalost, većina ovih recepata po učinkovitosti se ne može usporediti s “kemijom”.

Iz tog razloga, preporuča se koristiti ih u ranim fazama bolesti – tada ćete imati sve šanse da prevladate bolest – čak i tako podmuklu kao što je hrđa koja je zahvatila ribizle.

Dakle, kako biste pobijedili spore gljivica koje su se smjestile na grm ribiza, morat ćete početi pripremati koktel od fermentiranog mlijeka.

Da biste to učinili, pripremite kantu od 5 litara vode i 500 ml kefira (može se zamijeniti kiselim mlijekom).

Fotografija: © Belnovosti

Trebat će vam još jedan sastojak, koji ćete vjerojatno pronaći u svom ormariću s lijekovima – dobro poznati jod.

Dakle, ulijte kefir u kantu vode i dodajte 20 kapi joda.

Sve što ostaje je temeljito promiješati ljekoviti sastav i prskati biljke ribiza koje rastu u vašem vrtu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version