Zagreba Lajfhaki

Kako koristiti ljuske luka pri uzgoju ribiza: ne znaju svi ljetni stanovnici

Mnogi znaju da su ljuske luka vrlo vrijedan otpad iz hrane, pa ih nikako ne treba žuriti s bacanjem u smeće.

Kako se pokazalo, može se sigurno koristiti kada se brine za ribizle.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, dizajnerica krajolika i znanstveni agronom, vjeruje da ljuske luka mogu poslužiti i kao gnojivo i kao sredstvo protiv štetočina.

Kako ga pravilno koristiti?

U kontroli štetočina

Vrijedno je uzeti bilo koju prostranu posudu i napuniti je otprilike do pola glavnom komponentom. Ljuske nije potrebno zbijati.

Zatim dodajte vodu.

Fotografija: © Belnovosti

Nećete morati čekati više od 24 sata. Zapamtite da voda mora biti vruća.

Nakon toga, za svaku litru uzmemo 2 litre vode i prskamo ribizle. Ovo je izvrsna prevencija napada insekata. Metoda je i sredstvo za prevenciju bolesti.

Nutritivni sastav

Ovaj proizvod je izvrstan alat za poboljšanje kvalitete tla i povećanje prinosa ribiza. Preporuča se uzeti malu količinu ljuski i staviti ih u lonac.

Dvije šake bit će dovoljne.

Zalijte s oko četiri litre vode i prokuhajte. Zatim tempiramo 20 minuta. Važno je pojasniti da se vrenje treba dogoditi na minimalnoj temperaturi.

Nakon toga ugasite štednjak. Čekamo dok se proizvod ne ohladi. Sastav filtriramo i razrijedimo u 20 litara vode. Za svaki grm ribiza trebat će staklenka od tri litre proizvoda.

Ranije smo razgovarali o tome koja će gnojiva zaštititi zimski češnjak od žutila.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version