Kako bi se utjecalo na veličinu, okus i kvalitetu kupusa, glavice kupusa treba posebno hraniti upravo sada.
U pravilu se koriste složene smjese koje sadrže sve potrebne hranjive tvari.
Stručnjak internetske publikacije BelNovosti, znanstveni agronom i krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh savjetuje da obratite pozornost na jedan provjereni recept.
O čemu se radi?
Ako želite da glavice kupusa rastu kvalitetne, onda je sada vrijedno počastiti svoj kupus jednim zanimljivim sastavom. Prvo trebamo izmjeriti deset grama borne kiseline i razrijediti proizvod u dvije čaše vruće vode. Zapamtite da hladna tekućina nije učinkovita u ovom slučaju.
Zatim, u nepunu kantu vode, pomiješajte 20 grama kalijevog monofosfata, magnezijevog nitrata i kalijevog sulfata. Ovdje također dodajemo bornu kiselinu.
U zoru zalijevamo gredice. Tlo je potrebno temeljito navlažiti.
Zatim počinjemo hraniti kupus. Morate tretirati i lišće biljke i tlo.
Zahvaljujući jednokratnom hranjenju, kupus će savršeno rasti.