Zagreba Lajfhaki

Kako odmah nahraniti kupus tako da glavice kupusa budu ukusne i velike: rustikalni trik

Kako bi se utjecalo na veličinu, okus i kvalitetu kupusa, glavice kupusa treba posebno hraniti upravo sada.

U pravilu se koriste složene smjese koje sadrže sve potrebne hranjive tvari.

Stručnjak internetske publikacije BelNovosti, znanstveni agronom i krajobrazni dizajner Anastasia Kovrizhnykh savjetuje da obratite pozornost na jedan provjereni recept.

O čemu se radi?

Ako želite da glavice kupusa rastu kvalitetne, onda je sada vrijedno počastiti svoj kupus jednim zanimljivim sastavom. Prvo trebamo izmjeriti deset grama borne kiseline i razrijediti proizvod u dvije čaše vruće vode. Zapamtite da hladna tekućina nije učinkovita u ovom slučaju.

Zatim, u nepunu kantu vode, pomiješajte 20 grama kalijevog monofosfata, magnezijevog nitrata i kalijevog sulfata. Ovdje također dodajemo bornu kiselinu.

Fotografija: © Belnovosti

U zoru zalijevamo gredice. Tlo je potrebno temeljito navlažiti.

Zatim počinjemo hraniti kupus. Morate tretirati i lišće biljke i tlo.

Zahvaljujući jednokratnom hranjenju, kupus će savršeno rasti.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version