Zagreba Lajfhaki

Kako poboljšati vodu za zalijevanje biljaka: odmah primijetite razliku

Zbog tvrde vode, koja to postaje zbog sadržaja kalcija i magnezija, korijenski sustav biljaka gubi sve šanse za normalan razvoj i dobivanje dovoljno hranjivih tvari iz tla.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja za internetsko izdanje BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža, navela je načine koji pomažu omekšati vodu koja se koristi za navodnjavanje.

Ključanje

Tijekom vrenja taloži se većina soli sadržanih u vodi. Istina, postoji minus – kao rezultat, tekućina je lišena mnogih korisnih tvari i kisika.

Droge

Za omekšavanje vode također možete koristiti razne aditive, na primjer, proizvod “Vodopad”, koji zahtijeva 300 ml na 30 litara vode. Proizvod veže magnezijeve i kalcijeve soli.

Drveni pepeo (treset)

Druga mogućnost je korištenje drvenog pepela ili treseta. Dodajte čajnu žličicu drvenog pepela ili žlicu treseta na litru vode i dobro promiješajte. Pustite vodu nekoliko sati kako biste uklonili višak lužine iz drvenog pepela ili kiseline iz treseta.

Fotografija: © Belnovosti

Filtriranje

Vodu također možete propustiti kroz kućni filtar za dodatno pročišćavanje ili koristiti destiliranu vodu, ali imajte na umu da obje ove metode uklanjaju neke korisne minerale iz vode.

Prethodno smo govorili o tome kako sijati rotkvice tako da ih ne treba prorjeđivati.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version