Zagreba Lajfhaki

Kako pravilno pripremiti ljuske jaja: iskusni ljetni stanovnici podijelili su svoje tajne

Ljuske od jaja aktivno koriste ljetni stanovnici na mjestu, pa ih je uobičajeno sakupljati tijekom cijele godine.

Ovo je gnojivo toliko kvalitetno da ga je bolje uvijek imati pri ruci.

Međutim, važno je zapamtiti da ćete, ako ga nepravilno pripremite, osjetiti odvratan miris i malo je vjerojatno da ćete moći koristiti komponentu, upozorava Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža.

Kako pravilno pripremiti ljusku

Preliminarna faza

Najprije ćete morati pustiti komponentu pod tekućom vodom kako biste oprali unutrašnjost ljuske. To je potrebno kako bi se uklonili ostaci hrane koji mogu uzrokovati neugodne mirise i djelovanje štetnih mikroorganizama.

Nakon toga, trebali biste staviti naš obradak na prozorsku dasku i pričekati jedan dan.

Fotografija: © Belnovosti

Čim primijetite da je školjka potpuno suha, možete nastaviti s daljnjim radnjama. Ako planirate koristiti njegove velike dijelove, trebali biste cijelu školjku staviti u hermetički zatvorenu posudu.

Za pripremu posebnog praha

Jaje u prahu jedna je od najvrjednijih komponenti u arsenalu svakog ljetnog stanovnika, pa je sada pravo vrijeme da ga pripremite.

Kuhinjski stol morat ćete prekriti čistom krpom i oklagijom prijeći preko školjke. Nakon toga možete ga poslati u mlin za kavu. Zatim šaljemo dobiveni prah u hermetički zatvorenu posudu.

U kombinaciji s pepelom

Možete odmah pripremiti složeno gnojivo. Da biste to učinili, školjke se šalju u pećnicu zajedno s biljnim ostacima za pripremu pepela.

Nakon što je gnojivo spremno, možete samljeti samu školjku.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version