Zagreba Lajfhaki

Kako pravilno tretirati rajčice kefirom: recept koji bi svaki vrtlar trebao znati

Rajčice često obolijevaju od plamenjače, bolesti koja prvo otvrdne plodove, a zatim ih omekša.

U tom slučaju štetna infekcija može postojati u ostacima žetve.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja iz mrežne publikacije BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner, govorila je o tome kako se možete zaštititi od ove pošasti, uključujući i uz pomoć kefira.

Kako bi se spriječila pojava neprijatelja, u hladnim i kišnim ljetima rajčice se prskaju sredstvima koja sadrže bakar.

Prskajte jednom svaka dva tjedna: prvo – sadnice, zatim – prije sadnje u otvoreno tlo, posljednji put – 2 tjedna nakon sadnje.

Fotografija: © Belnovosti

Ali ako to nije učinjeno i primijetite prve znakove kasne mrlje, tretirajte grmlje 10% otopinom kuhinjske soli.

Ova metoda potiče stvaranje zaštitnog filma na plodu, koji će spriječiti prodiranje gljivice, uzročnika bolesti.

Što se tiče kefira, ako je svjež, dugotrajno će štititi od plamenjače.

Ovaj mliječni proizvod treba umiješati u kantu vode u omjeru 1 litra kefira na 5-7 litara vode.

Ovom mješavinom prskamo rajčice 2 tjedna nakon sadnje presadnica na stalno mjesto.

Nakon toga ćemo tjedno tretirati naše biljke otopinom kefira.

Ranije smo vam rekli koja mineralna gnojiva treba koristiti za hranjenje rajčice tijekom cvatnje.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version