Zagreba Lajfhaki

Kako preraditi krastavce da ne požute: 3 trika na koja mnogi zaboravljaju

Kako bi lišće krastavca zadržalo zelenu boju, potrebno je pravovremeno provesti razne preventivne tretmane.

Na primjer, neke formulacije poznate su po tome što se mogu koristiti redovito.

Njihov učinak bit će vidljiv odmah, napominje dizajnerica krajolika i znanstveni agronom Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti.

Kako možete obraditi krastavce?

Vodikov peroksid

Mnogi ljudi vole ovu metodu više od drugih, jer je nevjerojatno jednostavna, ali prilično učinkovita. Morat ćete razrijediti deset ml vodikovog peroksida u četiri čaše staložene vode.

Odmah počinjemo s obradom lišća biljke.

Fotografija: © Belnovosti

Amonijak

Vjeruje se da će redovita uporaba ovog proizvoda (dva puta mjesečno) spriječiti pojavu problema. Da biste to učinili, morate uzeti četiri velike žlice lijeka u kantu vode.

Sastav se koristi za zalijevanje.

Ljuska luka

Ovaj proizvod također pokazuje dobre rezultate. Za veliki lonac (oko deset litara) trebat ćete uzeti litrenu staklenku ljuski.

Proizvod treba kuhati nekoliko minuta.

Tada ćete morati pričekati 14 sati.

Uzimamo dvije litre infuzije na osam litara vode i počinjemo s obradom krastavaca list po list. Proizvodom možete zalijevati i biljke.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version