Zagreba Lajfhaki

Kako pretvoriti kruh u dobro gnojivo za povrće: životni trik za vrtlare

Zašto ljetni stanovnici ne prave gnojiva?

Koriste se i ostaci čaja, ljuske jaja i mlijeko.

Malo vrtlara zna da u kuhinji postoji još nešto od čega se može napraviti izvrsno gnojivo.

Govorimo o kruhu. Ako ga napunite vodom, dobit ćete sredstvo za povećanje prinosa povrća. Ali sve treba učiniti ispravno.

Kako napraviti gnojivo od kruha

Preporučljivo je koristiti ustajale ostatke kruha koji niste pojeli na vrijeme.

Fotografija: © Belnovosti

Osušeni proizvod mora se staviti u kantu i napuniti vodom dok se spremnik potpuno ne napuni.

Kantu treba zatvoriti poklopcem i pričekati nekoliko dana. Za to vrijeme sadržaj posude treba povremeno promiješati.

Gotov proizvod treba propustiti kroz površinu filtera i razrijediti 10 puta s vodom.

Dobit ćete nešto vode, kojom treba zalijevati gredice s povrćem.

Rezultat će biti izvrstan: u tlo će ući mnoge korisne tvari i mikroelementi.

To znači da će prinos krumpira, rajčice, krastavaca, luka i mnogih drugih kultura biti prilično visok.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version