Zagreba Lajfhaki

Kako pripremiti gnojivo od kore krumpira: navedene su najjednostavnije metode

Budući da krumpir redovito koristimo, tijekom jeseni i zime možemo skupiti veliku količinu kore.

Na temelju otpada pripremaju se različiti prehrambeni sastavi.

Stručnjak internetske publikacije BelNovosti Anastasia Kovrizhnykh, agronom i krajobrazni dizajner, savjetuje da pobliže pogledate tri najpopularnije metode.

Što su oni?

Najjednostavnije

Prvo morate potpuno osušiti koru. Nakon toga staviti u blender i pobrašniti. Ovo gnojivo je praktično za skladištenje i jednostavno za korištenje.

Posebna dekocija

Ova metoda podrazumijeva da se otpadna hrana u vodi 14 dana. U početku je bolje “napuniti” koru kipućom vodom.

Fotografija: © Belnovosti

Nakon toga, pripremljeni izvarak može se koristiti za hranjivo zalijevanje.

kaša

Ova tehnika pomalo podsjeća na prethodnu. Koru prelijte vrućom vodom i dobro promiješajte. Sastav se infuzira 48 sati.

Bolje je redovito miješati naše gnojivo u to vrijeme.

Nakon toga se pripremljena smjesa može ugraditi izravno u tlo kako bi se obogatilo.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version