Sobne biljke trebaju povremeno hranjenje, a morate razumjeti obilje dodataka prehrani.
Kad nema želje da se ulazi u detalje, ostaje samo koristiti provjerene narodne recepte koji se pripremaju od otpadaka hrane.
Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža, rekla nam je kako pripremiti gnojivo bez napuštanja doma.
1. Ljuske jaja
Vrijedan je proizvod i izvor kalcija i fosfora. Da biste je koristili kao gnojivo, školjku prelijte litrom vode, ostavite nekoliko dana, a zatim je zalijte. Prikladne su samo ljuske svježih jaja, a ne kuhana.
2. Rižina voda
Za hranjenje koristite vodu preostalu nakon kuhanja žitarica. To je stimulans rasta, način poboljšanja strukture tla i zaštite od štetnika.
3. Talog kave
Koristi se ne toliko kao gnojivo, već kao sredstvo za labavljenje tla. Kaže se da talog kave sadrži nešto dušika.
4. Kora od banane
Sadrži kalij, kalcij, fosfor, magnezij. Kora se prelije toplom vodom i ostavi nekoliko dana. Dobivena infuzija koristi se za navodnjavanje.
5. Kora krastavca
Kora svježih krastavaca koristi se za zaštitu od insekata. Potrebno ga je odrezati, napuniti vodom, zatvoriti posudu poklopcem i ostaviti pet dana.
Dobivena infuzija se filtrira i koristi za prskanje oštećenih biljaka.