Zagreba Lajfhaki

Kako pripremiti krumpir za sadnju: 3 pravila

Krumpir je popularno povrće koje može poslužiti kao osnova za pripremu raznih ukusnih jela.

Stoga mnogi ljetni stanovnici radije sami uzgajaju korjenasto povrće kako bi u bilo kojem trenutku zadovoljili sebe i svoje kućanstvo palačinkama od krumpira, nježnim pire krumpirom ili aromatičnim prženim krumpirom.

Važno je pravilno pripremiti krumpir za sadnju.

Pripremite sjemenski materijal unaprijed.

S klijanjem krumpira trebali biste početi mjesec i pol dana ranije.

Fotografija: © Belnovosti

To se može učiniti na sobnoj temperaturi i pri difuznom svjetlu.

Prihvatljivo je provesti postupak pomoću plastične vrećice s rupama, rekla je Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja u internetskoj publikaciji Belnovosti.

Prije sjetve potrebno je pregledati plodove. Moraju biti čisti i zdravi.

Osim toga, kako je stručnjak napomenuo, preporučljivo je prije sadnje izrezati prevelike gomolje kako bi svaka polovica imala netaknute oči koje će niknuti.

Ranije smo vam rekli gdje i zašto ne možete saditi krastavce.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version