Zagreba Lajfhaki

Kako pripremiti luksuzno gnojivo japanskom metodom: zaboravit ćete na stajnjak

Ako savjesno pristupite pitanju uzgoja povrća, voća i bobičastog voća na svojoj parceli, tada ćete vjerojatno odabrati najkvalitetnija gnojiva.

Industrijski pripravci možda neće imati najbolji učinak na tijelo pri konzumiranju takve hrane, pa mnogi pokušavaju dati prednost prirodnim formulacijama.

Najčešće čujete o upotrebi stajskog gnoja. Ako koristite samo ovu opciju gnojiva, trošak kultiviranih biljaka značajno će se povećati, jer gnojivo u velikim količinama košta puno. Stoga možete pokušati pripremiti posebno gnojivo japanskom metodom.

Nije ništa manje učinkovit i mnogo je jeftiniji, istaknula je Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti, znanstvenica i agronom i dizajnerica krajolika.

Kako kuhati bakoshi?

Najprije ćete morati pomiješati tri kilograma mekinja s jednom čašom koštanog brašna dok se ne formira homogena masa. Za to vrijeme u dvije i pol litre vode otopite čašu soli i šećera.

Fotografija: © Belnovosti

U tekućinu također dodamo 300 ml lijeka “Baikal-M” ili sličnog proizvoda. Kombiniramo obje komponente i šaljemo ih u cijelu tamnu vrećicu. Vežemo ga tako da nema pristupa zraku i ostavimo dva tjedna.

Nakon toga se može sigurno koristiti učinkovito i jeftino gnojivo.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version