Zagreba Lajfhaki

Kako sačuvati češnjak zimi da se ne upljesnivi: bit će svjež do proljeća

Bogata žetva češnjaka uvijek veseli vrtlara, ali nakon žetve i sušenja postavlja se pitanje skladištenja.

Nakon nekog vremena, češnjak se počinje sušiti, pa čak i pljesni.

Predlažemo da usvojite nekoliko trikova koji će vam omogućiti da sačuvate plodove do proljeća.

Pogledajmo ovo pitanje malo detaljnije.

Što bi trebalo učiniti

Uzmimo staklene posude i gazu. Spremnik se mora oprati i sterilizirati. Glavice češnjaka stavite u staklenku tako da unutra ostane malo slobodnog prostora.

Fotografija: © Belnovosti

Ovaj slobodni prostor potrebno je popuniti gazom – tkaninu položimo u nekoliko slojeva, a staklenke ostavimo otvorene. Nema potrebe da ih pokrivate poklopcem.

Zatim tegle stavljamo u tamnu i zatvorenu prostoriju s normalnom razinom vlage. Odnesete li staklenke u podrum, češnjak bi mogao početi truliti.

Dobro mjesto za skladištenje češnjaka može biti podrum ili smočnica.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version