Zagreba Lajfhaki

Kako sačuvati kupus do sljedeće žetve: 100% metoda

Nije bitno jeste li kupus ubrali sa svoje parcele ili ste ga kupili po povoljnoj cijeni – sada je zadatak sačuvati zalihe do sljedeće berbe.

U tome će vam pomoći savjet stručnjaka iz internetske publikacije BelNovosti, agronoma i krajobraznog dizajnera Anastazije Kovrizhnykh.

Podsjetimo: za skladištenje se smiju ostaviti samo zdrave glavice kupusa.

Po potrebi im odrežite gornje listove i obrišite ih ručnikom – tako se možete riješiti mogućih kapljica i prljavštine.

Nakon takve pripreme, svaka vilica mora biti omotana filmom za hranu. To treba učiniti temeljito – trebat će vam oko 3-4 sloja.

Fotografija: © Belnovosti

U ovom obliku, kupus ima prirodnu vlagu – to će pomoći povrću da preživi do proljeća bez ikakvih problema.

Kupus u filmu trebate čuvati u hladnom podrumu, na tavanu ili na balkonu – najvažnije je da je potonji ostakljen i mraz ne može doći do vaših zaliha.

Još jedna važna točka: kupus mora biti raširen u jednom (!) sloju.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version