Kako sačuvati mrkvu do sljedeće žetve: iskusni ljetni stanovnici otkrili su dokazanu metodu

U većini slučajeva, domaćice koriste mrkvu gotovo svaki dan, jer povrće poboljšava okus glavnih jela i čini ih zdravijima.

Stoga se za povrće izdvajaju prilično veliki kreveti.

Izuzetno je važno ne samo uzgajati slatke i velike mrkve, već i održavati ih u pristojnom obliku do sljedeće žetve.

Postoji jednostavan način koji će vam pomoći da postignete ono što želite, napominje dizajnerica krajolika i agronom Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti.

Koju metodu trebate znati?

Prije svega, mrkve se moraju dobro osušiti na svježem zraku. Nakon toga vrijedi odabrati posebne kutije za skladištenje koje će omogućiti kompaktno postavljanje dovoljno velike količine povrća.

mrkva
Fotografija: © Belnovosti

Zatim morate pomiješati pijesak s vodom: tu leži glavni trik.

Morat ćete uzeti deset litara pijeska i pomiješati ga s jednom litrom tekućine. Stavite sloj pijeska na dno kutije, zatim oblikujte sloj mrkve. Pokrijte ga slojem mokrog pijeska.

Tako ih izmjenjujemo dok se kutija ne napuni.

Ako nemate priliku koristiti pijesak, obratite pozornost na piljevinu crnogoričnih stabala. Također su sposobni pružiti visokokvalitetnu pohranu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki