Zagreba Lajfhaki

Kako sačuvati žetvu češnjaka u stanu: ne znaju sve domaćice

Vrlo hitno pitanje je kako dugo sačuvati žetvu češnjaka u stanu.

Kako se pokazalo, to nije tako teško učiniti.

Glavni zadatak je osigurati proizvodu odgovarajuće uvjete skladištenja, napominje stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti Anastasia Kovrizhnykh, znanstvenica agronom i krajobrazni dizajner.

Kako pravilno čuvati češnjak?

Prije svega, važno je zapamtiti da se žetva bere po suhom vremenu kako bi se sam češnjak pravilno osušio. Ako je proizvod mokar, cijela žetva će biti izgubljena.

Zatim morate odrediti vrstu češnjaka. Na primjer, zimski češnjak treba prilično hladnu temperaturu. Idealno je da se proizvod čuva u hladnjaku na nultoj temperaturi.

Fotografija: © Belnovosti

Ali proljetni češnjak može se sigurno čuvati na 20 stupnjeva.

Proizvod se dobro osjeća u svim posudama, staklenkama i posudama. Glavni zadatak je osigurati nepropusnost.

Češnjak možete čuvati i u prirodnim vrećicama, ali neka mjesto bude hladno i tamno.

Također je vrijedno zapamtiti da češnjak ne reagira dobro na vlagu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version