Zagreba Lajfhaki

Kako sačuvati žetvu jabuka: iskusni ljetni stanovnici podijelili su svoje tajne

Nitko ne želi izgubiti urod jabuka koje uzgajamo s ljubavlju i brigom.

Mnogi ljetni stanovnici mogu pohraniti ukusno voće do sljedećeg proljeća.

Kako se pokazalo, tajna tako izvrsnih rezultata nije samo u sortama pogodnim za dugotrajno skladištenje, objašnjava Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika.

Koji će vam još trikovi pomoći da jabuke budu zdrave nekoliko mjeseci?

Ispravno prikupljanje

Vrijedno je odmah napomenuti da se po kišnom vremenu nitko ne bavi berbom: u tome nema smisla jer će jabuke nestati.

Također, tijekom berbe treba nastojati brati plodove tako da peteljka ostane netaknuta.

Fotografija: © Belnovosti

Oštećene jabuke ne morate spremati – pojedite ih odmah ili pripremite pečenje.

Temperatura

Najvažniji uvjet za čuvanje jabuka je odabir prave temperature. Ne smije se dizati iznad deset stupnjeva.

Ali ni jabuke se ne mogu skladištiti na temperaturama ispod ništice.

Kvaliteta zraka također je važan uvjet za pravilno skladištenje. Stoga je potrebno redovito provjetravati odnosno osigurati odgovarajuću ventilaciju.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version