Zagreba Lajfhaki

Kako sada hraniti jagode kako bi se ubrale velike i slatke bobice: ne znaju svi ljetni stanovnici

Jagode u gotovo svim fazama razvoja zahtijevaju dodavanje hranjivih tvari, jer će im to omogućiti izvrsnu žetvu.

Kao rezultat toga, bobice će biti jednostavno savršene – velike, slatke i lake za transport.

Međutim, ne znaju svi ljetni stanovnici što sada tretirati biljku, pojašnjava Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika.

Koju prehranu poznavatelji jagoda trebaju znati?

Ovaj recept je dokazani lijek koji mnogi ljetni stanovnici nazivaju pravim “eliksirom” za hirovitu biljku.

Dovoljno ga je upotrijebiti samo jednom kako bi značajno utjecali na prinos.

Fotografija: © Belnovosti

Na deset litara vode potrebno je uzeti pola male žlice borne kiseline i odmah staviti u posudu s vodom. Zapamtite da tekućina mora biti vruća.

Gotovo odmah uvodimo malo kalijevog permanganata: petina male žlice bit će sasvim dovoljna. Provjerite jesu li obje komponente potpuno otopljene.

Zatim dodajte tri velike žlice amonijaka. Ne zaboravite na deset kapi joda.

Temeljito promiješajte sastav.

Zatim počinjemo zalijevati gredice. Za jednu jagodu potrebno je oko dvije čaše proizvoda.

Ranije smo razgovarali o tome što možete posaditi pored tikvica.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version