Zagreba Lajfhaki

Kako smanjiti kiselost tla: iskusni ljetni stanovnici podijelili su provjerene metode

Kako bi žetva bila stalno visoke kvalitete, potrebno je pravovremeno procijeniti razinu kiselosti tla provjerenim metodama.

Zahvaljujući tome, moguće je pravovremeno provesti učinkovite postupke deoksidacije tla.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika, identificira tri metode.

Što su oni?

Pepeo

Mnogi ljudi znaju ovaj proizvod kao univerzalno gnojivo, ali pepeo također može smanjiti kiselost tla. Da biste to učinili, morate dodati kilogram pepela po kvadratnom metru.

Ponekad se količina povećava za još 500 grama ako je tlo jako zakiseljeno.

Fotografija: © Belnovosti

Kreda

Ovaj cjenovno pristupačni alat također odlično radi na poboljšanju učinka tla. Ako se tlo može nazvati jako zakiseljenim, tada uzimamo 700 grama proizvoda po kvadratnom metru. Uz prosječne pokazatelje, količina se može smanjiti na 400 grama.

Ako tlo ima slab stupanj kiselosti, tada će za povećanje prinosa biti dovoljno uvesti samo jednu čašu krede.

Dolomitno brašno

Ovaj proizvod pomoći će ne samo smanjiti kiselost, već i utjecati na strukturu tla. Ovisno o stupnju kiselosti, dodajte od 300 do 500 grama proizvoda.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version