Zagreba Lajfhaki

Kako spasiti rajčice i paprike jednim zalijevanjem: ne znaju svi ljetni stanovnici

Ponekad povrtlarske kulture mogu uplašiti ljetnog stanovnika svojim blijedim izgledom.

U takvim je trenucima izuzetno važno odmah započeti s radom na otklanjanju ovog nedostatka.

Srećom, postoji jednostavna metoda kojom možete oživjeti usjeve povrća doslovno jednim zalijevanjem, dijeli svoj trik Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža.

Kako sačuvati rajčice i paprike

Ako primijetite da povrće počinje izgledati nevažno, tada morate pribjeći jednoj čudnoj, ali vrlo učinkovitoj metodi. Zahvaljujući ovom triku, paprike i rajčice mogu se transformirati doslovno u roku od nekoliko sati.

Za pripremu “čarobnog sastava” morat ćete pripremiti kantu staložene i zagrijane vode.

Fotografija: © Belnovosti

Otopite samo jednu veliku žlicu limunske kiseline u tekućini.

Zatim počinjemo zalijevati svaki grm. Morat ćete koristiti dvije šalice pripremljenog proizvoda po biljci.

Najbolje je provesti postupak navečer.

Ujutro ćete primijetiti da su se “umorne” paprike i rajčice doslovno transformirale. Metoda se može koristiti u bilo kojoj fazi razvoja povrća.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version