Ponekad povrtlarske kulture mogu uplašiti ljetnog stanovnika svojim blijedim izgledom.
U takvim je trenucima izuzetno važno odmah započeti s radom na otklanjanju ovog nedostatka.
Srećom, postoji jednostavna metoda kojom možete oživjeti usjeve povrća doslovno jednim zalijevanjem, dijeli svoj trik Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža.
Kako sačuvati rajčice i paprike
Ako primijetite da povrće počinje izgledati nevažno, tada morate pribjeći jednoj čudnoj, ali vrlo učinkovitoj metodi. Zahvaljujući ovom triku, paprike i rajčice mogu se transformirati doslovno u roku od nekoliko sati.
Za pripremu “čarobnog sastava” morat ćete pripremiti kantu staložene i zagrijane vode.
Otopite samo jednu veliku žlicu limunske kiseline u tekućini.
Zatim počinjemo zalijevati svaki grm. Morat ćete koristiti dvije šalice pripremljenog proizvoda po biljci.
Najbolje je provesti postupak navečer.
Ujutro ćete primijetiti da su se “umorne” paprike i rajčice doslovno transformirale. Metoda se može koristiti u bilo kojoj fazi razvoja povrća.