Ponekad patogeni ignoriraju sve napore ljetnih stanovnika, zbog čega se vrtni i povrtni usjevi razboljevaju.
Ako govorimo o ukrasnom bilju, još uvijek možete razmišljati o korištenju industrijskih kemikalija.
Međutim, kod jestivih usjeva ova se metoda teško može nazvati prihvatljivom, kaže dizajnerica krajolika i agronom Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti.
U takvim slučajevima, redovita i pristupačna soda će doći u pomoć.
Kako ga pravilno koristiti
Crna pjegavost ruža i grožđa
Bolest je prilično ozbiljna, pa biste trebali odmah početi s obradom usjeva. Morat ćete pripremiti sastav za prskanje.
Da biste to učinili, samo trebate uzeti malu žlicu sode na svaku litru vode.
Pepelnica i peronospora tikvica i krastavaca
Ovi problemi također su uvijek relevantni, jer su bolesti vrlo česte i imaju visoku stopu širenja.
Morat ćete prskati usjeve sljedećim sastavom: pomiješajte žlicu tekućeg sapuna, bilo kojeg biljnog ulja i sode u četiri litre vode. Proizvod djeluje brzo i učinkovito.