Mnogi se ljudi susreću s potrebom brati rajčice prije nego što potpuno sazriju.
Povrće u pravilu možda neće „stići“ onoliko brzo koliko bismo željeli.
Ako nemate priliku predugo čekati, onda možete značajno utjecati na proces prirodnog sazrijevanja rajčice, kaže dizajnerica krajolika i agronom Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti.
Koji trik trebate znati?
Ako želite da zelene rajčice postanu grimizne za doslovno 2-3 dana, onda im samo trebate osigurati posebno skladište.
Povrće je najbolje čuvati u kutijama koje će mu omogućiti da dugo ostane ukusno.
Uz rajčice, na skladištenje treba poslati i druge proizvode koji mogu ubrzati proces zrenja povrća.
Govorimo o običnim jabukama.
Ne zaboravite da voće mora biti zrelo.
Za jednu kutiju rajčice možete uzeti samo četiri jabuke. Vrijedno je povremeno provjeriti kutiju jer rajčice mogu sazrijeti brže nego što očekujete.