Zagreba Lajfhaki

Kako uzgajati sočne rotkvice: iskusni ljetni stanovnici naveli su 2 glavna uvjeta

Rotkvice su među kulturama koje se među prvima pojavljuju na našim stolovima.

Stoga želim da povrće postane ukusno, sočno i ukusno.

Da biste to učinili, morate slijediti samo nekoliko jednostavnih uvjeta, napominje Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner.

O kakvim tajnama govorimo?

Odaberite dobro mjesto za slijetanje

Važno je zapamtiti da rotkvice vrlo brzo sazrijevaju, tako da će u budućnosti moći osloboditi prostor za druge potrebne usjeve.

Stoga možete odabrati zemljište s dovoljno kvalitetnim tlom.

Fotografija: © Belnovosti

Što je okolina hranjivija i pripremljenija, to je okus rotkvice bolji.

Zalijevanje

Važno je zapamtiti da rotkvicama nije potrebna posebna prihrana ili gnojivo. Međutim, okus će izravno ovisiti o vlazi.

Ako je zalijevanje bilo rijetko i loše kvalitete, tada rotkvice neće ispasti sočne i slatke.

Stoga pokušajte zalijevati češće, pogotovo ako je vrijeme vruće.

Ranije smo razgovarali o tome što možete posaditi pored češnjaka.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version