Zagreba Lajfhaki

Kako uzgajati ukusnu repu: iskusni ljetni stanovnici naveli su 4 važna uvjeta – što ne smijete zaboraviti

Mnogi ljudi znaju da je uzgoj ukusne repe izuzetno težak i uspješan rezultat neće uvijek ovisiti o sorti.

Kako se ispostavilo, briga igra odlučujuću ulogu u ovom pitanju.

Kako bi se uzgojila ukusna repa, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, dizajnerica krajolika i znanstvena agronomkinja Anastasia Kovrizhnykh savjetuje da obratite pozornost na četiri važna čimbenika.

Što su oni?

Tlo

Mnogi ljudi znaju da se repa ne može nazvati zahtjevnom kulturom, ali će kvaliteta žetve biti odgovarajuća. Ako odaberete dobro osvijetljeno područje s pripremljenim tlom, repa će rasti visoke kvalitete.

Udaljenost

Ne možete saditi repu pregusto: žetva će biti loše kvalitete. Između klica treba postojati razmak od najmanje pet centimetara.

Fotografija: © Belnovosti

Žljebovi se nalaze na udaljenosti od 25 centimetara jedan od drugog. Ali između redaka udaljenost može biti do 45 centimetara.

Prorjeđivanje

Važno je razumjeti da repa sa slabim lišćem najvjerojatnije neće dati dobru žetvu. Stoga je u ranom razvoju usjeva presadnice potrebno prorijediti najmanje dva puta.

Hraniti

Ne zaboravite da će na okus cikle utjecati gnojidba. Stoga biljka ne smije ostati bez dodatne prehrane.

Ranije smo razgovarali o tome zašto lišće krastavaca požuti.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version