Kako uzgojiti glatku i slatku mrkvu: hranite biljku upravo na ovaj način – 3 važna koraka

Šteta je kada rezultat uzgoja mrkve bude krivo, “rogata” i neukusno korjenasto povrće.

Kako bi se spriječila niska kvaliteta žetve, vrtne usjeve treba pravilno hraniti.

Potrebno je primijeniti određena gnojiva u određenom redoslijedu.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner, govorila je o tri važne faze hranjenja mrkve.

mrkva
Fotografija: © Belnovosti

Prva razina

Nakon formiranja prva dva ili tri lista, u tlo u gredici mrkve treba dodati amonijev nitrat ili ureu (u oba slučaja, jednu žlicu proizvoda na kantu vode).

Preporučljivo je dovršiti postupak prije nego što se pojavi peti list.

Druga faza

Pola mjeseca nakon prvog (“dušičnog”) postupka potrebno je nadoknaditi nedostatak kalija u tlu.

Tijekom tog razdoblja preporučljivo je koristiti lijek kao što je kalijev sulfat (jedna žlica po kanti vode).

Treća faza

U narednim razdobljima uzgoja, mrkvi mora biti osiguran pristup fosforu, jer je to mikroelement koji je potreban za sočnost i slatki okus korijenskih usjeva.

Preporučljivo je usredotočiti se na dodavanje superfosfata.

Prethodno su navedena 3 razloga zašto mrkva može postati gorka.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki