Borovnice nisu uvijek ukusne i slatke.
Često se ubrane bobice pokažu premale i kisele.
Kako izbjeći takav ishod? Kako ljetni stanovnik može osigurati da ne mora izvući zaključak o izgubljenoj energiji?
Odgovor je jednostavan: potrebno je tretirati pokrov tla na određeni način.
Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner, podijelila je relevantne preporuke.
Podesite kiselost
Borovnice ne vole alkalno tlo. Za biljku je pogodno kiselo tlo.
Kako bi pH vrijednost bila prikladna, morate koristiti proizvod kao što je koloidni sumpor.
Nanesite gnojivo
Prije svega, govorimo o “organskom”. Grmovi borovnice dobro će “reagirati” na istrunulo gnojivo.
Zahvaljujući ovom gnojivu tlo će postati rahlije. Pojavit će se uvjeti za formiranje velikih i ukusnih plodova na biljci.
Pokrijte malčem
Također možete poboljšati kvalitetu pokrova tla pod borovnicama pomoću malča.
Postoje dvije vrste materijala za malč koji su idealni za biljku. To su piljevina i borova kora.
Ranije je ljetnim stanovnicima rečeno kako hraniti ribizle za bogatu žetvu.