Kako uzgojiti slatke i sočne šljive: samo slijedite 3 pravila – i željeni rezultat bit će postignut s lakoćom

Svaki ljetni stanovnik bit će razočaran ako se sakupljene šljive pokažu kiselim.

Uostalom, želite da se voće razlikuje po svojoj slatkoći i sočnosti.

Kako ne biste došli u neugodnu situaciju i ne biste se uzrujali zbog loše kvalitete žetve, kada se brinete za biljku, morate slijediti nekoliko jednostavnih pravila.

U ovom slučaju, izvrstan rezultat će se postići bez nepotrebne gnjavaže, naglašava Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti, agronom i krajobrazni dizajner.

Pravilno i pravovremeno obrezivanje

Šljivu je potrebno podrezati. Ako se to ne učini, kruna će se zgusnuti – i tada žetva vjerojatno neće biti bogata.

šljiva
Fotografija: © Belnovosti

Preporučljivo je postupak provesti najmanje dva puta tijekom godine.

Prvo – u proljeće. Obrezivanje treba obaviti prije otvaranja pupova, ali nakon završetka mraznog razdoblja. One grane koje su oštećene i smrznute treba ukloniti.

Ne smijete zaboraviti na jesensko obrezivanje. Potrebno ga je provesti nekoliko tjedana nakon početka kalendarske jeseni. Kao iu proljeće, oštećene grane treba ukloniti. Osim toga, mnoge će se grane morati znatno skratiti.

Pravilno hranite

U proljeće je vrijedno dodati otopinu uree i kalijevog sulfata u tlo ispod šljive (2 žlice svakog proizvoda po kanti vode).

Nakon početka cvatnje, biljci će pomoći otopina nitrofoske (3 žlice po kanti vode).

Nakon početka formiranja plodova, otopina pilećeg gnoja imat će pozitivan učinak na usjev.

U jesen će stablo dobro “reagirati” na superfosfat.

Štiti od bolesti i štetnika

U rano proljeće i sredinom jeseni biljku treba iscijediti kapima tropostotne bordoške mješavine.

Osim toga, potrebno je spriječiti nedostatak kalcija u tlu. Korištenje dolomita pomoći će vam da postignete idealan rezultat.

Oba postupka će smanjiti rizik da će biljka biti napadnuta od štetočina i suočena s ozbiljnim bolestima.

Prethodno je ljetnim stanovnicima rečeno gdje ne bi trebali saditi krastavce.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki