Svaki iskusni ljetni stanovnik zna da se za krastavce treba pravilno brinuti tijekom aktivnog plodonošenja kako bi se maksimalno produžilo vrijeme berbe.
Odgovorni vrtlari proizvode izvrsne krastavce sve do hladnog vremena.
Stoga morate znati čime zalijevati svoje povrće u ovom važnom trenutku, kaže dizajnerica pejzaža i agronom Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti.
Što se može koristiti
Izvori kalija
U trenutku kada krastavci aktivno “dijele” žetvu, potreban im je kalij u prilično velikom volumenu. Najlakši način za zasićenje biljaka tvari je korištenje pepela.
Možete pripremiti prilično jednostavno rješenje.
Da biste to učinili, uzmite 200 ml pepela u kantu vode i zalijte ga bez infuzije. Također možete koristiti kalijev nitrat. Sastav se mora razrijediti prema preporukama proizvođača.
Kvasac
Mnogi ljetni stanovnici primijetili su da gnojidba kvascem tijekom procesa plodova daje nevjerojatne rezultate. Stotinu grama glavnog proizvoda kombinira se s istom količinom šećera u pola kante tople vode.
Za samo nekoliko sati proizvod će biti spreman za upotrebu.