Zagreba Lajfhaki

Kako zalijevati mrkvu da postane velika, glatka i ukusna: jednostavan lijek

U kojem slučaju se žetva mrkve može smatrati visokokvalitetnom?

Odgovor je jednostavan: ako se korijenski usjev pokazao velikim i nije ispao kriv.

Naravno, postoji važan zahtjev za okus: povrće mora biti ukusno i slatko.

U čemu je tajna tako dobrog uroda? U pravilnoj obradi gredice na kojoj usjev raste.

Morate koristiti sredstvo koje će biljku zaštititi od bolesti i potaknuti njen rast.

Fotografija: © Belnovosti

Kako pripremiti i koristiti proizvod

U kanti vode morate otopiti 3 grama kalijevog permanganata i 10 grama borne kiseline.

Pripremljenu tekućinu treba nanijeti na krevet mrkve.

Dakle, vrtne usjeve treba zalijevati iz korijena. Ali to se mora učiniti u pravo vrijeme.

Dan prije postupka potrebno je temeljito zalijevati krevete.

Otopina se može koristiti samo 24 sata nakon što je tlo dobro navlaženo.

Zahvaljujući korištenom proizvodu, biljka će postati mnogo manje osjetljiva na bolesti i opasne insekte.

Pojavit će se svi uvjeti da korijenski usjevi dobiju pravilan oblik, veliku veličinu i izvrstan okus.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version