Kako zalijevati patlidžane da ne postanu gorki: vrlo važno pravilo – mnogi ljetni stanovnici zaboravljaju na to

Zamislimo situaciju: uložili ste puno vremena i truda u uzgoj patlidžana.

Pobrali smo urod, odabrali jedan od plodova, oprali ga, kušali… I shvatili da je povrće jako gorko.

Da, ovo je veliko razočarenje! Nažalost, svaki ljetni stanovnik koji zanemaruje pravila zalijevanja vrtnih usjeva može se naći u sličnoj situaciji.

Kada nadoknađuju nedostatak vlage, mnogi vrtlari zaboravljaju na jednu važnu nijansu.

Koji točno? Na ovo pitanje odgovorila je stručnjakinja iz internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža Anastasia Kovrizhnykh.

patlidžan
Fotografija: © Belnovosti

Kako pravilno zalijevati patlidžane

Stručnjak savjetuje ljetnim stanovnicima da jednom zauvijek upamte važno pravilo: “Patlidžani se nikada ne bi trebali suočiti s nedostatkom vlage.”

Ako usjev raste u gredici gdje je tlo često suho, plodovi u razvoju imat će izrazito gorak okus.

Da biste izbjegli ovaj ishod, patlidžane je potrebno redovito i prilično obilno zalijevati.

U prvih šest mjeseci nakon sadnje, postupak se mora provoditi svaki dan. Jedna kantica za zalijevanje dovoljna je za 2-3 biljke.

Nakon što to razdoblje završi, zalijevanje se može učiniti rjeđim – jednom svaka 3-4 dana. Tijekom vrućih razdoblja – jednom svaka 2 dana.

S vremenom bi se potrošnja vode trebala povećati na jednu kantu za zalijevanje za svaku biljku.

Patlidžane treba zalijevati iz korijena. Tekućina ne smije dospjeti na listove, stabljike ili povrće u razvoju.

Kada zalijevate popularne vrtne usjeve, morate koristiti toplu vodu.

Nakon završetka svakog postupka, potrebno je popustiti tlo.

Prethodno je navedeno povrće koje ne voli ljusku jaja.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki