Mnogi ljudi žele da njihove rajčice postanu ne samo velike, već i slatke, pa se morate potruditi da postignete svoj cilj.
Zahvaljujući nekim tehnikama, povrće postaje nevjerojatno slatko.
Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, dizajner krajolika i znanstveni agronom, smatra da utjecati na okus rajčice nije tako teško: glavni zadatak je odabrati pravu tehniku.
Kako utjecati na okus rajčice?
Tajno zalijevanje
Da biste “uvjerili” povrće da postane slatko i ukusno, morate izvršiti posebno zalijevanje. Da biste to učinili, morat ćete uzeti 50 grama bilo kojeg fosfornog gnojiva po kanti vode.
Pripremljeni proizvod se koristi za zalijevanje.
Obrada po listu
Kako bi rajčice maksimalno iskoristile svoj ugodan okus šećera, potrebno je provesti postupak prskanja. Najbolja komponenta bit će pepeo.
Morat ćete uliti 250 ml komponente s deset litara vode i pričekati najmanje osam sati prije postupka.
Također je vrijedno napomenuti da gnojiva na bazi kalija i bora pozitivno utječu na okus rajčice.