Kakvu vodu ne treba koristiti za zalijevanje krastavaca: uobičajena pogreška ljetnih stanovnika – zbog toga plodovi postaju gorki

Dovoljno je jednom nepravilno zalijevati krastavce i prinos usjeva će naglo pasti.

A plodovi koje još uvijek uspijete sakupiti vjerojatno neće imati ugodan okus.

Takvo će povrće karakterizirati gorčina. Osim toga, plodovi će biti krivi.

Ne želite ubrati lošu i nekvalitetnu berbu krastavaca? Zalijevajte svoje biljke ispravno!

Koristite vodu koja zadovoljava određene kriterije. Koji točno? Na ovo pitanje odgovorila je stručnjakinja iz internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža Anastasia Kovrizhnykh.

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Kojom vodom ne zalijevati krastavce?

Ni pod kojim okolnostima ne smijete koristiti tekućinu niske temperature za zalijevanje popularnih vrtnih usjeva.

Zbog hladne vode biljka se može suočiti s brojnim bolestima.

Osim toga, ledena tekućina će pokvariti oblik voća i značajno pogoršati njegov okus.

Kakvom vodom zalijevati krastavce?

Preporučljivo je koristiti toplu vodu iz bačve koja stoji vani ili u stakleniku.

Temperatura tekućine treba biti oko 30 stupnjeva.

Prethodno je ljetnim stanovnicima rečeno zašto se lišće rajčice može uvijati.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki