Dovoljno je jednom nepravilno zalijevati krastavce i prinos usjeva će naglo pasti.
A plodovi koje još uvijek uspijete sakupiti vjerojatno neće imati ugodan okus.
Takvo će povrće karakterizirati gorčina. Osim toga, plodovi će biti krivi.
Ne želite ubrati lošu i nekvalitetnu berbu krastavaca? Zalijevajte svoje biljke ispravno!
Koristite vodu koja zadovoljava određene kriterije. Koji točno? Na ovo pitanje odgovorila je stručnjakinja iz internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža Anastasia Kovrizhnykh.
Kojom vodom ne zalijevati krastavce?
Ni pod kojim okolnostima ne smijete koristiti tekućinu niske temperature za zalijevanje popularnih vrtnih usjeva.
Zbog hladne vode biljka se može suočiti s brojnim bolestima.
Osim toga, ledena tekućina će pokvariti oblik voća i značajno pogoršati njegov okus.
Kakvom vodom zalijevati krastavce?
Preporučljivo je koristiti toplu vodu iz bačve koja stoji vani ili u stakleniku.
Temperatura tekućine treba biti oko 30 stupnjeva.
Prethodno je ljetnim stanovnicima rečeno zašto se lišće rajčice može uvijati.