Prednost ekološkog uzgoja je što se ovim pristupom oslobađamo i najmanjeg kontakta s kemikalijama.
To nas čini zdravijima.
U ovom će slučaju važnu ulogu igrati otpad od hrane, koji mnogi ljudi prerano šalju u kantu za smeće, istaknula je dizajnerica krajobraza i agronom Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti.
S koje tri vrste otpada se možete sprijateljiti?
Kolač od kave
Ako ste navikli piti prirodnu mljevenu kavu bez šećera, sirupa ili vrhnja, tada ćete imati izvrsno gnojivo pri ruci. Kolač od kave najprije se mora osušiti i pažljivo ukopati u tlo.
Već popijena kava neće imati negativan učinak na razinu kiselosti.
Zavarivanje
Ne samo da se potrošnja kave može učiniti bez otpada: čaj je također vrijedan za ljetnog stanovnika. Važno je konzumirati napitak bez mlijeka i šećera.
Listove čaja također prvo treba osušiti. Dodaje se kap po kap ili se šalje ostalim komponentama komposta.
Kora citrusa
Tijekom zimskog razdoblja može se nakupiti puno kora. Treba ga osušiti i malo zgnječiti. Nakon pilinga, vrijedi dodati kapi na mjesto.
Kore citrusa također se dobro ponašaju u kompostu.