Mnogi ljudi pokušavaju uzgojiti pristojnu berbu ukusnih i zdravih paprika, ali praksa pokazuje da ne uspijevaju uvijek svi.
Stoga je vrijedno saznati koja pravila pružaju stvarnu pomoć u ovom važnom pitanju.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Anastasia Kovrizhnykh, dizajnerica krajolika i znanstvenica agronoma, preporučuje da se usredotočite na tri važna pravila.
Što su oni?
Odaberite pravu biljnu sortu
Iznimno je važno voditi računa o karakteristikama kraja u kojem živite. Neke sorte zahtijevaju stalno toplo vrijeme s određenom razinom vlage, tako da će ove paprike roditi samo u toplim krajevima ili u uvjetima staklenika.
Najbolje je usredotočiti se na rane sorte, jer su tolerantnije na moguće promjene temperature.
Važnost poštivanja rokova
Vrijeme je iznimno važno kod rada s paprikom. Uobičajeno je saditi sadnice kada je temperatura tla najmanje 16 stupnjeva.
U ovom slučaju, “starost” sadnica u ovom trenutku trebala bi biti 70 dana.
Pravo mjesto
Paprika je izuzetno zahtjevna kultura glede mjesta sadnje. Tlo mora biti ne samo plodno, već i neutralno.
Povrće će se normalno razvijati samo u uvjetima dovoljnog osvjetljenja.