Zagreba Lajfhaki

Koja se vrsta krumpira smatra najzdravijom: kažu stručnjaci

Krumpir se lako može nazvati najčešćim prehrambenim proizvodom. Međutim, njegova korisnost postavlja mnoga pitanja.

Stoga je vrijedno shvatiti koja se sorta krumpira smatra najkorisnijom prema stručnjacima.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, znanstveni agronom i dizajner krajolika, govorila je o sortama krumpira.

“crvena”

Ova sorta krumpira ima smeđu kožu i bijelo meso. Ima dobru teksturu za prženje, pečenje i kuhanje, što ga čini popularnim izborom za jela od krumpira.

Univerzalan je u svakom smislu, pa ne čudi što mnogi ljudi hrabro uključuju takav krumpir u svoju prehranu.

Fotografija: © Belnovosti

“Vijesti”

Ovu sortu krumpira karakterizira mala veličina i nježna kožica. Novice imaju nježno meso i sladak okus.

Često se kuhaju cijele, bez skidanja kožice ili dodaju salatama.

“Jama”

Sorta krumpira “Yama” ima žuto-zlatnu kožu i pulpu. Nježnog je okusa i kremaste teksture, što ga čini izvrsnim izborom za piree, pečenja i preljeve za salate.

Međutim, uzgoj takve sorte u većini zemalja ZND-a neće biti tako jednostavan.

“Crveni goli”

Ova sorta krumpira ima jarko crvenu kožu i bijelo meso. Okus je sladak, idealan za pečenje.

Najzanimljivije je da mnogi stručnjaci ovu sortu nazivaju jednom od najpodcijenjenijih.

“Kongo”

“Kongo” ima plavkasto-ljubičastu kožu i ljubičasto meso. Sadrži antocijane, antioksidanse koji krumpiru daju boju i mogu imati zdravstvene prednosti.

Ranije smo vam rekli zašto se lišće sadnica rajčice uvija.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version