Zagreba Lajfhaki

Koja su 3 pravila za sadnju luka u jesen koja su poznata iskusnim ljetnim stanovnicima: nisu svi čuli za njih

Mnogi iskusni ljetni stanovnici sada aktivno razmatraju pitanje jesenske sadnje niza usjeva.

Kao rezultat toga, mogu dobiti vrlo pristojnu žetvu.

Dobro rješenje bilo bi posaditi luk prije zime, kaže Anastasia Kovrizhnykh, stručnjak u internetskoj publikaciji BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža.

Važno je ne samo odabrati pravu vrstu povrća, već i obratiti pažnju na druge važne točke.

Što su oni?

Dobro mjesto za slijetanje

Ne zaboravite da nije svaki prethodnik prikladan za naknadnu sadnju luka. Stoga je izuzetno važno odabrati najbolju opciju.

Fotografija: © Belnovosti

Na primjer, luk će se dobro osjećati nakon mahunarki (osobito graška i graha), krastavaca i mrkve. Neki ljudi sade i luk nakon krumpira.

Oranje

Budući da nakon žetve zemljište oskudijeva hranjivim tvarima, potrebno je obnoviti njihove rezerve. Imajte na umu da su ovi događaji zakazani unaprijed.

Pepeo se često koristi kao univerzalno i visokokvalitetno gnojivo. Za cijeli kvadratni metar zemlje dovoljno je 200 grama sredstva.

Također, za istu površinu uzima se 20 grama kalijevog sulfata i dvostruko više superfosfata.

Obrada samog luka

Da bi žetva doista bila vrijedna i impresivna, morate početi s obradom samog sadnog materijala.

Da biste to učinili, možete koristiti bilo koju prikladnu metodu.

Sadni materijal možete ostaviti u slanoj otopini (žlica proizvoda u četiri čaše vode) doslovno 20 minuta.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version