Ne mogu sve biljke preživjeti u kuhinji u uvjetima visoke vlažnosti i temperature zraka.
Ali postoje usjevi koji izgledaju posebno stvoreni za takve uvjete, a neki se mogu koristiti ne samo kao ukras.
Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža, rekla nam je koje se biljke mogu uspješno uzgajati u kuhinji.
Epipremnum
Čak ga i početnici mogu uzgajati. Jedino što biljka zahtijeva je svijetlo, difuzno svjetlo i umjereno zalijevanje. Značajan je jer čisti zrak od štetnih tvari.
Aloja
Kuhinja je mjesto za njega. Ne zahtijeva nikakvu njegu niti bilo što osim jakog svjetla i redovitog zalijevanja.
kaktusi
Ne boje se visokih temperatura pa njima možete ukrasiti prozorsku dasku ili stol ako vam nisu stalno dostupni.
Peršin
Zahtijeva puno svjetla i često zalijevanje. Osim toga, to je dodatni izvor vitamina.
Coleus
Biljka ne voli hladnoću i propuh. Inače, treba dobro osvjetljenje i redovito zalijevanje.
Chlorophytum
Najnepretencioznija i ujedno korisna biljka u svakodnevnom životu. Dobro raste i na svjetlu iu sjeni. Zahtijeva zalijevanje.
Kovnica
Dobro raste u kuhinji, ukrašava interijer, koristi se u kulinarstvu i narodnoj medicini.
Zahtijeva svijetlo, difuzno svjetlo i umjereno zalijevanje.