Zagreba Lajfhaki

Koje sobne biljke su dizajnirane za uzgoj u kuhinji: dvostruka korist

Ne mogu sve biljke preživjeti u kuhinji u uvjetima visoke vlažnosti i temperature zraka.

Ali postoje usjevi koji izgledaju posebno stvoreni za takve uvjete, a neki se mogu koristiti ne samo kao ukras.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža, rekla nam je koje se biljke mogu uspješno uzgajati u kuhinji.

Epipremnum

Čak ga i početnici mogu uzgajati. Jedino što biljka zahtijeva je svijetlo, difuzno svjetlo i umjereno zalijevanje. Značajan je jer čisti zrak od štetnih tvari.

Aloja

Kuhinja je mjesto za njega. Ne zahtijeva nikakvu njegu niti bilo što osim jakog svjetla i redovitog zalijevanja.

Fotografija: © Belnovosti

kaktusi

Ne boje se visokih temperatura pa njima možete ukrasiti prozorsku dasku ili stol ako vam nisu stalno dostupni.

Peršin

Zahtijeva puno svjetla i često zalijevanje. Osim toga, to je dodatni izvor vitamina.

Coleus

Biljka ne voli hladnoću i propuh. Inače, treba dobro osvjetljenje i redovito zalijevanje.

Chlorophytum

Najnepretencioznija i ujedno korisna biljka u svakodnevnom životu. Dobro raste i na svjetlu iu sjeni. Zahtijeva zalijevanje.

Kovnica

Dobro raste u kuhinji, ukrašava interijer, koristi se u kulinarstvu i narodnoj medicini.

Zahtijeva svijetlo, difuzno svjetlo i umjereno zalijevanje.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version