Zagreba Lajfhaki

Koje sorte i hibride krastavaca trebate odabrati u novoj sezoni: provjerene opcije za pripreme i salate

Vjerojatno svi ljetni stanovnici uzgajaju krastavce, iako s različitim stupnjevima uspjeha.

Ako želite povećati svoje šanse za izvrsnu žetvu krastavaca, pobliže pogledajte popis sorti i hibrida koji je sastavila Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika – sadrži samo najvrednije opcije .

“Soljenje”

Ova sorta ima visok prinos, koji može doseći i do 15 kg po 1 m2. m. Otporan na bolesti, može uroditi plodom do mraza. Pogodan za konzerviranje i svježu potrošnju. Ne zahtijeva posebnu njegu, nepretenciozan je, ali ako ne želite da krastavci postanu gorki, po vrućem vremenu potrebno ih je zalijevati ujutro i navečer.

“Buket F1”

Ova rana sorta krastavaca ima visoku rodnost, a plodovi su prepoznatljivi po sitnim, sitnim, bodljikavim bubuljicama. Krastavci rastu u grozdovima i pogodni su za kiseljenje i salate. Plodovi imaju vrlo tanku kožicu, ne prerastaju, nisu šuplji i vrlo su slatki.

Fotografija: © Belnovosti

“Hrabrost F1”

Ako ovu sortu posijete izravno početkom svibnja, prva žetva bit će spremna do kraja srpnja. Uz pravilnu njegu donosit će plodove do sredine rujna. Biljke su vrlo rodne, dobro reagiraju na gnojidbu i daju veliki broj krastavaca.

Plodovi su prekriveni tankom, ali izdržljivom korom koja štiti nježnu i ukusnu pulpu. Ovi krastavci izvrsni su i za svježu potrošnju i za kiseljenje.

“Zet F1”

Ovaj hibrid krastavca odlikuje se ujednačenim, dugotrajnim plodonosnim tijekom srpnja i rujna. Tijekom sezone na biljci dozrijevaju mnogi plodovi ugodnog okusa i mirisa. Jednako su pogodni za svježu potrošnju i kiseljenje.

“Verasen”

Ova bjeloruska sorta krastavaca otporna je na glavne bolesti krastavaca i može roditi do rujna, čak i uz niže temperature i hladne noći. Plodovi su gusti, hrskavi i tamne boje.

Prethodno je stručnjak objasnio zašto se ljetnim stanovnicima ne savjetuje da sade tuju na svom posjedu.

Exit mobile version