Koje su 3 vrste ribiza najslađe i najukusnije: ne znaju svi ljetni stanovnici

Ribiz se lako može smatrati jednim od najpopularnijih bobičastih kultura, jer ga mnogi ljudi uzgajaju.

Tajna je jednostavna: proizvodi sadrže veliku količinu antioksidansa.

Neki su se “pomirili” s kiselkastim okusom ribiza, vjerujući da je to kulturološka značajka. Stoga se na njegovoj osnovi pripremaju džemovi i džemovi, a koriste se i za pečenje s nadjevom.

Međutim, ovo je pogrešno mišljenje. Neke su vrste grmova nevjerojatno slatke, rekla je Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja u internetskoj publikaciji BelNovosti, dizajnerica krajolika i agronom.

Na koje sorte grmlja trebaju obratiti pažnju ljubitelji slatkih bobica?

“Bagheera”

Ova je sorta popularna među poljoprivrednicima koji uzgajaju usjeve za prodaju. Činjenica je da ribizle ove sorte postaju nevjerojatno slatke.

ribizla
Fotografija: © Belnovosti

Ali njegove prednosti tu ne završavaju.

Ova sorta ribiza iznenadit će vas svojom velikom veličinom i relativnom otpornošću na različite vremenske uvjete. Također, bobice izgledaju sjajno čak i nakon transporta i skladištenja.

“Nina”

To su vrlo ukusne i velike bobice, tako da sorta ima svoje obožavatelje. Zanimljiva je činjenica da ova sorta ribiza praktički ne pati od pepelnice.

Međutim, postoje i nedostaci: ova sorta ribiza nije namijenjena za skladištenje i neće preživjeti dugotrajni transport.

“Triton”

Ovo je švedska biljna sorta koja dobro podnosi i najteže vremenske uvjete. Biljna sorta također ima “imunitet” na određene bolesti, pa čak i štetnike.

Bobice također postaju slatke i ukusne, iako nisu velike.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki