Jesenska berba već je pri kraju, a mnogi ljetni stanovnici zauzeti su drugim stvarima vezanim uz pripremu zime.
Ali postoji kategorija višegodišnjeg povrća koje ne treba potpuno ukloniti iz vrta, jer može preživjeti zimu i nastaviti vas oduševljavati svojom berbom u proljeće.
Dotaknimo se malo usjeva koji ne moraju nužno biti uklonjeni iz vrta za zimu.
Osvrnimo se na mišljenje stručnjaka internetske publikacije Belnovosti i agronoma Anastasia Kovrizhnykh.
Koje višegodišnje povrće može preživjeti zimu?
Prije svega, to su kiselica, hren, rabarbara, ljupčac i rizomatični luk (batun, sluz i vlasac).
U ovu kategoriju spada i začinsko bilje koje može rasti u vrtu pet sezona zaredom – metvica, matičnjak, origano, mačja metvica i estragon (bolje ih je prekriti malčem za zimu).
U prvoj godini ti se usjevi obično ne beru, dajući im priliku da ojačaju; žetva počinje sljedećeg proljeća, kada izraste novo lišće.