Zagreba Lajfhaki

Koje zelje će dati žetvu prije drugih: najbolje opcije su imenovane

Mnogi ljetni stanovnici unaprijed se brinu o sadnji usjeva koji mogu dati žetvu ranije od drugih.

To im omogućuje da diverzificiraju svoju prehranu ukusnom i zdravom hranom.

Posebnu pozornost zaslužuje zelje, koje se može sigurno koristiti u pripremi salata i drugih jela, napominje stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, dizajnerica krajolika i agronom Anastasia Kovrizhnykh.

Na koje vrste zelenila vrijedi obratiti pozornost?

Luk

Može se uzgajati ne samo za takozvanu “repu”, već i za zeleni dio. Bit će izvrstan dodatak svakom glavnom jelu.

Najčešće se u tu svrhu uzgajaju vlasac i mladi luk.

Fotografija: © Belnovosti

Čeremša

Ovu biljku svakako vrijedi uzgajati na mjestu, jer je bogata vitaminima i mineralima. Ovo je vrlo važno nakon zime.

Važno je napomenuti da se divlji češnjak dobro razvija u djelomičnoj sjeni.

Loboda

Ovu vrstu zelenila ne treba posebno predstavljati: kiselica zauzima važno mjesto u sustavu slavenske kuhinje. Stoga je vrijedno uzgajati kiselicu u svom vrtu za pripremu ukusne juhe od kupusa i zelenog boršča.

Ranije smo razgovarali o tome zašto se jajnici ne pojavljuju na rajčicama.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version