Koji je najbolji način namakanja sjemena krastavaca prije sadnje: osnovna pravila i tajne

Da biste dobili dobru žetvu krastavaca, morate pravilno pripremiti sjeme.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije Belnovosti, agronom i dizajner krajobraza, objašnjava kako to učiniti.

Kako pripremiti sjeme krastavaca za sadnju

Prvo se zagrijavaju sjemenke koje su odabrane za puninu. Moraju se držati na toplom mjesec dana na temperaturi zraka od 25 stupnjeva.

Zatim se provodi dezinfekcija. Da biste to učinili, možete koristiti infuziju češnjaka (30 grama pulpe češnjaka na 100 mililitara vode).

Nakon dezinfekcije sjeme stavite u platnene vrećice i potopite u vodu 12 sati.

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

U vodu možete dodati žličicu nitrofoske i prosijani drveni pepeo.

Zatim oprane sjemenke stavite na krpu, navlažite je i ostavite dva dana na temperaturi od 20 stupnjeva.

Budući da su krastavci kultura koja voli toplinu, mogu se saditi samo u zemlju na sunčanoj gredici.

Dnevna temperatura zraka treba biti postavljena na 18-20 stupnjeva, temperatura tla treba biti +12-15 stupnjeva. Noću ne bi trebalo biti mraza.

Optimalni prethodnici za krastavce su češnjak, rajčica, kupus i patlidžan.

Zabranjeno je saditi krastavce nakon krastavaca i drugih kultura iz obitelji bundeva.

Prethodno je stručnjak rekao kako i čime zalijevati ruže kako bi veličanstveno cvjetale.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki