Zagreba Lajfhaki

Koji se usjevi mogu uzgajati za mikrozelenje: 3 neobične mogućnosti

Microgreens ne bi trebalo klasificirati kao novopodobni kulinarski hobi. Ovaj sastojak je zapravo način da nadoknadimo zalihe vitamina koji su nam toliko potrebni tijekom hladne sezone.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, agronom i dizajner pejzaža, rekla je da se u tu svrhu najčešće koriste mlade klice slanutka, leće, potočarke, daikona, rotkvice, rikule, cikle i nekih drugih usjeva.

Ali postoje i originalnije opcije koje su poznate po svojim korisnim svojstvima.

Krastavac

Sjemenke krastavaca lako se održavaju i, štoviše, vrlo brzo klijaju. Morat ćete pričekati oko 7-10 dana da uberete svoju prvu žetvu.

Fotografija: © Belnovosti

Mlade biljke su sočnog i mekanog okusa i, ne iznenađuje, podsjećaju na krastavce.

Borago

Borago je također poznat kao boražina i ima još sličniji okus krastavcima nego sami krastavci.

Nakon 12 do 21 dana od sadnje mikrozelenje možete dodati u salate, sendviče i juhe.

Potočarka

Da biste dobili mikrozelenje, preporuča se namakanje sjemenki nasturtiuma 4-8 sati u toploj vodi. Vodu je potrebno često mijenjati ili koristiti malu količinu vodikovog peroksida prilikom namakanja.

Klice se mogu jesti nakon 8-12 dana.

Prethodno je stručnjak pomogao razumjeti razloge zašto je repa mala.

Exit mobile version