Ljetnike su podsjetili na hranjenje jagoda u proljeće: nemojte ga propustiti – važno je

Proljeće u dači vrijeme je mukotrpnog rada, kao i svako drugo doba godine. Ali sada je važno zemljište dovesti u red.

Tek nakon toga možete početi tretirati tlo i biljke protiv bolesti i štetnika, a zatim i gnojidbu.

Stručnjak internetske publikacije BelNovosti Anastasia Kovrizhnykh, agronom i dizajner pejzaža, rekao je koliko puta tijekom proljeća trebate hraniti jagode i kako to učiniti.

Jagoda. Hraniti. Žetva

S obzirom da jagode rastu na jednom mjestu 3-4 godine, bez odgovarajuće njege tla neće dati normalnu žetvu.

Opet, bez gnojidbe, biljke će oslabiti, pojaviti će se bolesti, štetnici i troškovi za nabavu novih sadnica.

jagoda
Fotografija: © Belnovosti

Da se to ne bi dogodilo, vrt bobičastog voća se u proljeće hrani u dvije faze.

Kada hraniti

1. U ranoj fazi nakon zimovanja, jagode, kao i sve druge višegodišnje kulture, zahtijevaju dušik.

Ljetnim stanovnicima nudi se izbor amonijevog nitrata ili uree (1 žlica na 10 litara vode).

Ova otopina bi trebala biti dovoljna za hranjenje 10 do 20 grmova.

Možete dodati aditiv u suhom obliku brzinom od 1 žlice. l. po kvadratnom metru tla.

Pristalice organskih gnojiva mogu dodati infuziju kokošjeg gnoja ili divizme (1 kg tvari na 10 litara vode i nakon 4 dana razrijediti koncentrat čistom vodom u omjeru 1:5). Koristi se za zalijevanje korijena.

2. Sljedeći put kad se vrt bobičastog voća oplodi, kada se počnu pojavljivati ​​pupoljci.

Morate koristiti kalijeva gnojiva (1 žličica na 10 litara vode). Otopina bi trebala biti dovoljna za zalijevanje 10-20 grmova.

Prirodna gnojiva uključuju pepeo, koji se izlije ispod grma ili se iz njega priprema infuzija za prskanje (1 kg na 10 litara vode i ostavite dva dana). Kažu da štiti od štetočina.

Ranije smo vam rekli u što potopiti luk prije sadnje.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki