Prilikom odabira sorte krastavaca, mnogi se vode obiljem žetve. Ali koja je svrha uzgoja puno gorkih krastavaca koje nitko neće jesti? Stoga je vrijedno zapamtiti nekoliko sorti krastavaca koji praktički nemaju gorčinu.
Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, znanstveni agronom i dizajner krajolika, govorila je o vrstama krastavaca koje nemaju gorak okus.
kornišon
Ova sorta krastavaca idealna je za uzgoj u CIS-u zbog visoke otpornosti na temperaturne promjene i bolesti.
Krastavci kornišoni imaju meku kožicu, nježno meso i sladak okus, što ih čini izvrsnim izborom za svježe salate i predjela.
Grimizna
“Malina” je još jedna popularna sorta krastavaca, koja se odlikuje svijetlim, aromatičnim okusom i potpunim odsustvom gorčine.
Njegovi plodovi imaju lijepu nijansu maline i idealni su za kiseljenje, konzerviranje ili jedu svježi.
Slava
“Slava” je sorta krastavaca koja je poznata po visokom prinosu i izvrsnom okusu.
Plodovi ove sorte su nježne teksture i slatkog okusa bez gorčine, što ih čini izvrsnim izborom za domaću pripremu i konzumaciju u svježem stanju.
Luzinsky
“Luzinsky” je sorta krastavaca koja je dobro prilagođena uvjetima CIS-a i ima nenadmašan okus i miris.
Plodovi su mu hrskave teksture i slatkog okusa, što ih čini izvrsnim izborom za domaću i svježu konzumaciju.
Prijateljski
Sorta “Friendly” ima izvrsnu otpornost na bolesti i vremenske promjene, što ju je učinilo tako popularnom.
Njegovi krastavci imaju nježan okus i potpuno odsustvo gorčine, što ih čini odličnim izborom za salate, predjela i marinade.
Ranije smo vam rekli kako uzgajati velike mrkve.