Češnjak je nevjerojatan proizvod. Može se sigurno dodati raznim prvim i drugim jelima. Okus od toga ima samo koristi, a miris postaje ukusniji.
Domaćice također aktivno stavljaju klinčiće u zimsko šivanje.
Stoga mnogi ljudi radije uzgajaju vlastiti češnjak u vrtnim gredicama, tako da mogu dobiti potrebnu komponentu u bilo kojem trenutku tijekom procesa kuhanja.
Kultura je nepretenciozna, što znači da je vrlo lako dobiti visokokvalitetnu žetvu.
Ali neki, čak i iskusni vrtlari, mogu napraviti jednostavnu pogrešku u procesu brige za češnjak. Zbog toga perje prerano požuti.
Razlog je najčešće u tome što gredice nisu pognojene ili se s gnojivima ozbiljno pretjera. Stoga je vrijedno zapamtiti da je u svemu potrebna umjerenost.
Bolje je unaprijed dodati dodatna sredstva za kopanje, a same sadnice mogu se oploditi pepelom, ali tek nakon zalijevanja tla.
Osim toga, sjeme ne smije biti staro, u tom slučaju biljke neće brzo požutjeti.