Zagreba Lajfhaki

Mnogi to ne smatraju pogreškom: što ne raditi kada češnjak požuti

Češnjak je nevjerojatan proizvod. Može se sigurno dodati raznim prvim i drugim jelima. Okus od toga ima samo koristi, a miris postaje ukusniji.

Domaćice također aktivno stavljaju klinčiće u zimsko šivanje.

Stoga mnogi ljudi radije uzgajaju vlastiti češnjak u vrtnim gredicama, tako da mogu dobiti potrebnu komponentu u bilo kojem trenutku tijekom procesa kuhanja.

Kultura je nepretenciozna, što znači da je vrlo lako dobiti visokokvalitetnu žetvu.

Ali neki, čak i iskusni vrtlari, mogu napraviti jednostavnu pogrešku u procesu brige za češnjak. Zbog toga perje prerano požuti.

Fotografija: © Belnovosti

Razlog je najčešće u tome što gredice nisu pognojene ili se s gnojivima ozbiljno pretjera. Stoga je vrijedno zapamtiti da je u svemu potrebna umjerenost.

Bolje je unaprijed dodati dodatna sredstva za kopanje, a same sadnice mogu se oploditi pepelom, ali tek nakon zalijevanja tla.

Osim toga, sjeme ne smije biti staro, u tom slučaju biljke neće brzo požutjeti.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version