Zagreba Lajfhaki

Način zalijevanja rajčice “prema znanosti”: 50 posto povećanje prinosa

Biljke je najbolje zalijevati u zoru ili u prvim satima nakon izlaska sunca.

Upravo u to vrijeme voda se pretvara u hranjivu otopinu koja aktivno teče do korijena.

Voda ne smije biti hladna.

Ipak, rajčica je krhka i hirovita kultura, što znači da preniska temperatura može dovesti do stresa. Najbolja opcija je odabrati tekućinu na sobnoj temperaturi (oko 20-22 stupnja).

U tom slučaju rajčice trebate zalijevati samo u korijenu.

Fotografija: © Belnovosti

Važno je da kapljice ne padnu na lišće.

Ne biste trebali provoditi postupak prečesto.

Iskusni vrtlari zalijevaju biljke kako se tlo suši.

U prosjeku se to radi jednom tjedno, ali po vrućem vremenu interval je jednom svaka 3-4 dana. Ispod svakog grma možete uliti do 5 litara tekućine.

Ako voda stagnira ili je tijekom procesa izliveno previše vode, preporučljivo je popustiti tlo kako se korijenje ne bi “ugušilo”.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version